Wizy do Rosji

Wizy

 Wszyscy cudzoziemcy potrzebują wizy na wjazd do Rosji. Istnieją 4 rodzaje wiz:

 1)Turystyczne (dla tych, którzy mieszkają w hotelu);

 2) Biznesowe (dla studentów,  wyjazdów zawodowych);

  3) Prywatne (dla tych, którzy są gośćmi w rodzinie);

  4)  Tranzytowe

 Dla otrzymania wizy turystycznej potrzebne jest zaproszenie (voucher turystyczny), ktore jest umową świadczenia usług turystycznych , a także potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego przez rosyjską organizację prowadzącą działalność turystyczną.

 

Zaproszenie od rosyjskiej osoby prawnej lub zarejestrowanej w Rosji zagranicznej firmy musi być sporządzone na druku firmowym i zawierać następujące dane:

▪ nazwę firmy, spółki, stowarzyszenia, organizacji;

▪ adres prawny;

▪  NIP;

▪ cel wjazdu cudzoziemca do Rosji;

▪ podpis osoby uprawnionej wraz z pieczątką podmiotu;

▪  dane cudzoziemca (seria i numer paszportu, data urodzenia), okres, na który się zaprasza, ilokrotność wjazdów

 

Tak wygląda voucher turystyczny potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego przez rosyjską organizację (przyklad)  :

Proponujemy załatwianie zaproszeń dla  wizy turystycznej w najkrótszym okresie (2 dni robocze).

Żeby zrobić zaproszenia potrzebujemy następne dane dla każdej osoby: 

 

▪Imię, nazwisko (dokładnie jak w paszporcie);

▪Data urodzin;                                                    ▪Płeć;                                                                       ▪Numer paszportu i daty ważności;

▪Daty pobytu w Rosji;

▪Miasta do zwiedzania

 Cena:

Jeżeli terminy pobytu Państwa  w Rosji nie przekraczaja  14 dni cena – 15 euro od osoby (w wypadku dłuższego pobytu – 25 euro od osoby, bo są potrzebne dodatkowe dokumenty

NB!  Od  1 września 2012 roku rosyjskie urzędy konsularne w Polsce  przyjmuja wyłącznie elektroniczne wnioski wizowe wypełnione w języku rosyjskim bądź angielskim i wydrukowane za pomocą specjalnej strony internetowej Departamentu Konsularnego MSZ Rosji:

Formularz

 

Meldunek

 Cudzoziemcy przyjeżdżające do Rosji, muszą zarejestrować swoje wizę w ciągu 7 dni po przybyciu ( weekendy i dni świąt nie liczą się).

Więc jeżeli pobyt nie przekracza 7 dni roboczych, meldunek nie jest potrzebny.

Jeżeli planujecie pobyt w hotelu, to hotel jest odpowiedzialny za rejestrację twojej wizy (za wyjątkiem schroniska młodzieżowego). To kosztuje 2-4 euro.

 Możemy pomóc z meldunkiem, nasza cena 25 euro od osoby.

 

Zobacz księgę gości